Sveisesertifisering

Hos Varde Mekaniske kan du gjennomføre både teori, praksis, sertifisering og resertifisering som sveiser!

Hos Varde Mekaniske kan du ta sveisesertifisering eller re-sertifisering. Vår sertifisering er lagt opp i 6 moduler. Ta kontakt med oss for mer informasjon, eller for å bestille sertifiseringsløp som sveiser. 

Modul 1 - Sitetest / Avklaring

Sitetesten foregår ved at kandidaten stiller i våre lokaler på Løkkemyra til avtalt tid. Her vil kandidaten få låne det som er påkrevd av påkledning, verneutstur og sveiseutstyr i henhold til ønsket sveisemetode, og settes i gang. Vi vil ta en fortløpende vurdering i løpet av dagen sammen med sertifisert NS477 sveiseinspektør fra vår tredjepart, og dere vil få tilbakemelding på anbefalt videre aksjon i form av en rapport. 

Modul 2 - Grunnleggende teori

Innføring i grunnleggende teori: 

  • Standarder
  • HMS
  • Materiallære
  • Sveisemetoder
  • Heatinput
  • Dekkgasser
  • Sliping, syrevasking
Modul 3 - Grunnleggende opplæring / praksis

Praksis i verkstedet

Innføring i det daglige arbeidet og HMS rundt sveiseprosessen, klargjøring til sveising, utføring i praksis samt etterarbeid. Fuging, sliping, syrevask, sveisestillinger og ergonomi. 

Modul 4 - Øving / Mengdetrening

Her er det anledning til å øve, og det blir lagt opp etter kandidatens ferdighetsnivå, ønsket sveisemetode, materialvalg og sveisestillinger. 

Modul 5 - Sertifisering

Når kandidaten vuderes å ha tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter, avtales det med sveiseinspektøren dag for sertifisering.

En dag med sertifisering kan se slik ut:

Kandidaten møter og er klar til avtalt tid. Materialer og utstyr til ønsket sertifikattype(r) vil være klargjort. Inspektør vil igangsette kandidaten og følge opp i løpet av dagen, og tilslutt bedømme og teste sveisene i henhold til fastsatte metoder: NDT, slag, bøying eller lignende. 

Resultatet vil foreligge i løpet av noen dager (avhenger av testmetode og tilgjengelighet til disse). 

Modul 6 - Re-sertifisering

Avhengig av hvilke sveisesertifikater man har, så må disse oppdateres med jevne mellomrom. Sertifikater er gyldige i to år, så lenge de blir oppdatert av sveisekoordinator hver 6. måned. For sertifikatene gjelder ISO 9606-1. Vi i Varde Mekaniske tar oss gjerne av denne prosessen. Kandidaten vil da få tildelt nytt sertifikat hos oss. 

Ta gjerne kontakt med oss!

Personvern

3 + 13 =

Adresse: Industriveien 9, 6517 Kristiansund N
Telefon: +47 454 89 299
E-post: norpro@varde.as